handleidingen


overzicht van de handleidingen


intro

Het is de bedoeling dat op deze site zoveel mogelijk technische informatie beschikbaar wordt gesteld over voertuigen uit de collectie. In eerste instantie is gezocht naar technische informatie die al op internet aanwezig is. Vervolgens zullen we langzaam maar zeker aanvullende handleidingen gaan publiceren.

Kijk ook even op www.klassiekrijden.nu , daar staan veel handleidingen die je kunt downloaden (eerst het copyright bericht wegklikken!).

motorrijwielen

dkw rt 100

De handleiding voor DKW motorrijwiel RT is het eerste boekje dat we zelf publiceren. Het betreft de handleiding van de DKW RT 100 uit 1938 - 1939. De motorfietsen uit deze laatste produktiejaren wijken op een flink aantal punten af van de eerdere uitvoeringen. Ook als .pdf te downloaden.

dkw rt 100 + rt 125

Het onderhoudshandboek voor o.a. de DKW RT 100 en DKW RT 125 hebben we online gezet; letop het is nogal een omvangrijk pdf-document: 65MB!

zündapp db 200

De duitstalige handleiding van de zündapp db 200 is te vinden op de site van "Zundapp Fool", een liefhebber uit de States.

automobielen

goliath gd 750

De tweede handleiding die we op het net gezet hebben, is die van de Goliath GD 750. De Goliath driewieler is het pronkstuk van de collectie, en we vinden het belangrijk dat de nog resterende exemplaren van de ondergang worden gered.

Let op: we hebben deze handleiding niet overgetypt (zoals die van de rt 100), maar gefotografeerd; bij een langzame verbinding kan het even duren voordat alle 30 foto's van het boekje binnen zijn (2 MB.)

scooters

nsu prima d

Op de franse site van "Scootermaniac" is het engelstalige deel van het werkplaatshandboek van de NSU Prima-d gepubliceerd.


einde van de pagina

Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!

Last updated 28.10.2005